Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2006 13:10 - Ферхойген на плаж
Автор: lokovarna Категория: Тя и той   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
0



Вероятна публикация следващата седмица на голи ваканционни снимки на европейския комисар Гюнтер Ферхойген от немско списание, могат да доведат да политически проблеми за висшия представител на ЕС, съобщава EUobserver.com.

Списанието "Фокус" разглежда идеята за публикация на снимки на Ферхойген, зам.председател на Европейската комисия, на нудистки плаж заедно с Петра Ерлер, жената, която той назначи за началник на кабинета му през април месец.

Ако бъдат публикувани голите снимки ще възобновят обвиненията срещу Ферхойген в злоупотреба със служебно положение за осигуряване на пост на Петра Ерлер, с която се твърди, че комисарят има връзка.

През октовмри таблоидът "Билд" и списание "Фокус" публикуваха снимка от съвместната лятна почивка на двамата в литовския курорт Клайпеда. Пред "Фокус" Ерлер призна, че действително е прекарала почивката през август с Ферхойген на балтийското крайбрежие, но обясни, че между тях няма връзка, преминаваща границите на чисто приятелските отношения. Слуховете за връзка между двамата започнаха да кръжат още през април, когато Ферхойген назначи Ерлер за шеф на кабинета си. Това според пресата станало в разрез с европейските норми - с назначението си икономистката прескочила две нива от стандартната стълбица на кариерата.

С възможната публикация на новите снимки от таблоида може да възникне и друг проблем, отбелязва EUobserver, тъй като етичният кодекс на ЕК постановява, че комисарите трябва да избягват конфликти на интереси и да се държат пристойно на обществни места.

Консервативни германски евродепутати вече поискаха сънародникът им  да си подаде оставката, като заявиха, че е неприемливо европейски комисар да се размотава чисто гол по плажа с негова високопоставена колежка.

Въпреки това говорител на комисията заяви вчера, че Ферхойген не е направил нищо нередно.

Някои европейски медии свързват опитите да бъде злепоставен комисарят с острите критики, които той отправи преди месец към високопоставените чиновници в комисията, "чиито глад за власт води до непрекъсната борба между бюрократи и комисари", според мнението на Ферхойген.

Тогава той заяви в интервю за  "Sueddeutsche Zeitung", че чиновниците затрудняват работата на комисията при ключови реформи и често представят собствените си възгледи като думи на някой комисар, когато контактуват със страните-членки или Европейския парламент.



Тагове:   плаж,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lokovarna
Категория: Други
Прочетен: 29205
Постинги: 20
Коментари: 5
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930